sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Herra Ylppö & Ihmiset / Harjavalta Night Factory / 19.10.2013

Vaikka aina ei kotia näy niin peloton enkeli vierellä käy

Peloton enkeli avasi keikan Harjavallassa viikko sitten. Voiko sanoa kauan odotettu, vaikka tämä uusi levy ja kiertue mukavan nopeasti edellisen jälkeen tulivatkin? Päätän, että voi. Kyseessä oli siis kauan odotettu Luuranko-kiertueen itselleni ensimmäinen keikka. Keikkapaikassa käynyt kerran aiemmin, silloinkin Ihmisten keikalla. Harjavallassa tuntuu olevan ihan perusjees-meininki, ainakin Ylppöön liittyvissä tapahtumissa. Kai sinne tulee aina hyvä prosentti niitä vanhoja tuttuja katsastamaan menoa.

Asettauduin eturiviin ja näin siitä kokoajan biisilistan. Harmikseni sieltä tehtiin kaksi hyppäystä, ilmeisesti turhan tiukan aikataulutuksen takia. Väliin jäivät uuden levyn kauniit kappaleet Hääyö sekä ehkä oma suosikkini uudelta levyltä Nokkostähti. Nokkostähden suhteen piti laittaa ihan palautettakin ja se tosiaan kuuluu normaalisti kyllä ohjelmistoon. Jotain ekstra-odotettavaa siis jatkoa ajatellen.

Settilistaan kuului onneksi viime vuoden parhaan kappaleen -palkinnon (blogissani ollut listaus) saanut Särö. Rakastan sitä kappaletta.

Särö ei kuitenkaan vienyt illan paras hetki -palkintoa, sen vei Älä etsi minua. Jestas mikä intensiteetti! Aivan mieletöntä. Kappale aukesi tuon esityksen myötä itselleni aivan uudella tasolla ja nousi ehdottomasti suosikkieni joukkoon uudelta levyltä.

Keikan biisit (järjestys ei oikea):
Peloton enkeli
Särö
Buu
Pojat ei tanssi
Supersankar
Sata vuotta
Lista hämähäkkimiehen  vihollisista
Mustat hevoset
Älä etsi minua
Ikuiset
Mies murtuu
Tulipäähippiäinen
ÄRRRRR
Luuranko
Horros



lauantai 19. lokakuuta 2013

?

Tunnetko sinäkin surumielisyyttä, ihan syyttä
Tunnetko sinäkin melankolian anatomian
Tunnetko sinäkin surumielisyyttä, ihan syyttä
Tunnetko sinäkin vetovoiman valtaisan 


sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Doom Unit / Monttu / 27.9.2013

Tämä yhtye on minulle tuttu oikeastaan vain ja ainoastaan RadioRockin kautta. Se, mitä olen kuullut, on kuitenkin vakuuttanut siinä määrin, että tokihan nämä piti livenäkin käydä kuulostelemassa.
Monttu on harmillisen aliarvostettu keikkapaikka. Tai en tiedä onko se aliarvostettu, lähinnä ehkä ihmisillä on turhia ennakkoluuloja sitä kohtaan. Joskus itsekin mietin, että moinenkohan räkälä se on, mutta kun ei se ole sitä yhtään. Vallan leppoisa tunnelma siellä on ja kivat puitteet. Ensimmäisen kerran kun rohkenee mukaan niin varmasti tulee toisenkin kerran. Toivoisinkin Montun saavan enemmän kävijöitä keikkailtoihinsa, jotta niitä jatkossakin järjestettäisi.
No mutta niin. Bändi oli tosi jees! Pidin jokaisesta kappaleesta ja tunsin enemmän biisejä kuin olin arvannutkaan. Uusimman sinkun kuulin ekaa kertaa keikalla, tykästyin siihen heti ja nyt onkin ollut mukava kuulla sitäkin radiosta. Joulupukki vois vaikka tuua mulle näiden uusimman levyn.


--------------------------------------------------------------------------------------------
PS. En tajua, miten en ole kirjoittanut Karmarock-postaukseeni mitään Ismo Alangosta! Olin silläkin keikalla ja Ismo oli aivan huippu. Tarkoituksena oli kyllä selostaa sekin tänne, mutta jossain Maj Karma -pöllyissä se sitten vissiin unohtui. Tänä aamuna tuli radiosta Peltirumpu ja siinä kohtaa aloin miettiä, että hetkonen,onko tosiaan käynyt näin. Tämä Karmarockin keikka oli vasta elämäni toinen Ismo Alangon keikka, ensimmäinen oli Qstockissa 2008, joten olisi sitä nyt vähän pitänyt hehkuttaa. Nyt en muista kyllä enää tarpeeksi mitään kunnon raporttia varten. Hyvä se oli.




perjantai 27. syyskuuta 2013

Luuranko.

Rakastan.
Avausraita - täydellinen. Lopetusraita - täydellinen. Näiden väliin mahtuu monenlaista, erilaisiin tunnelmiin.
Olen niin tyytyväinen. Kiitos RadioRock tästä "keskiyön ensisoitosta".

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kotiteollisuus / Bar Kino / 5.9.2013

Bar Kino ilmoitti jokin aika sitten siirtävänsä keikat takaisin torstaille ja vähentävänsä merkittävästi livekeikkojen määrää. Ensireaktio oli järkytys, mutta syksyn esiintyjälista korjasi haavat hetkessä.
Ensimmäisenä vuorossa Kotiteollisuus.

Olen kuunnellut uuden levyn muutaman kerran läpi ja pidän siitä paljon. Itseasiassa se on lempilevyni sitten Iankaikkisen, jonka ilmestymisestä nyt on jo kuitenkin seitsemän vuotta. Jos kaikkia Kotiteollisuuden levyjä miettii, niin suosikkini ovat Tomusta ja tuhkasta, Kuolleen kukan nimi ja Helvetistä itään. Noiden jälkeen sitten Iankaikkinen ja Maailmanloppu. No mutta joo. Hyvillä mielin keikalle siis, kun uusi levy miellyttää.

Settilista löytyy autostani, kojelautaan teipattuna, mutta muistaisinkohan sen vielä ulkoakin. Sieltä löytyi ainakin Jos sanon, Kädessäni, Valtakunta, Helvetistä itään, Kivireki, Iankaikkinen, Lemminkäisen laulu, Raskaat veet, Pahanilmanlinnut, Maailmanloppu, Musta kuu, Silmä silmästä, hammas hampaasta, Yötä vasten, Hyvien puolella, Outoja aikoja, Mennyttä miestä.
Meinasin heittää pari muutakin joukkoon, mutta koska olen kuunnellut tänään Kotiteollisuutta niin voi olla, että ne pari muuta ovat ujutuksia sieltä kuuntelulistalta. Noista yllämainituista olen ainakin täysin varma.

Ostin pitkästä aikaa keikan jälkeen myös bändituotteen ja olen nyt Maailmanloppu-hupparin omistaja.
Tässä vielä pari kuvaa keikalta. Niistä varmaan selviää sijaintini melko hyvin.




Autostani löytyvä settilistakin kuvassa. Bändin miehet muuten joivat noista heille ostetuista shoteista tasan yhden. Tai siis Hongisto joi. Sinne ne loput shotit jäivät keikan jälkeen lavalle, toivottavasti joku korjasi ne parempaan talteen. Minä nappasin pelkän paperin.

Porispere 2.-3.8.2013

Kuinka onnekas on ihminen, jonka "kotikaupungissa" järjestetään tällainen tapahtuma? Erittäin.

Viime vuoden joulukuussa pääsin kolmelle the 69 eyesin keikalle. Sen jälkeen kaiho ja kaipuu bändiä kohtaan oli aika mieletön. Uusin levy on tullut kuunneltua parikymmentä kertaa. Oli siis tunnelma melko korkealla kun selvisi, että esiintyvät Porisperessä perjantaina. Tämän onnen lisäksi samalle päivälle osui yksi toinen suosikkini, Viikate.

Viikatteen keikka oli vuorossa ensimmäisenä, jo klo 15.15. Aurinko paistaa porotti, lämpöä oli varmaan liki +30 auringossa. Minulla juuri fiksailtu tatuointia ja sen kunniaksi pitkähihainen musta paita. Meinasi tulla tokarivissä kuuma! Vaan se ei haitannut. Viikate oli vetänyt tosi paljon porukkaa, josta olin erittäin hyvilläni. Ansaitsevat kyllä suuren yleisön.Taattua laatua, uuden levyn biisejä ja vanhaa tuttua. Tosi jees.






Vähän illemmalla oli sitten vuorossa kauan odotettu The 69 Eyes. Keikka alkoi kappaleella Love Runs Away, jolloin olin jo saanut kaiken, mitä toivoinkin. Keikasta tarttui kokoelmiini muistoksi rumpukapula, tämän yhtyeen ensimmäinen. En pysty analysoimaan tätä keikkaa sen tarkemmin, se oli vaan täyttä rakkautta.






Muista päivän yhtyeistä tuli katsastettua Turmion Kätilöt, Suicidal Tendensies ja Michael Monroe. Turmion Kätilöt oli superjees, kunnon discomeininki. Suicidal Tendensies ei oikeen uponnut meikäläiselle, vaikka faninsa selkeästi olivat keikkaan tyytyväisiä ja pistivät kunnon meiningit pystyyn. Michael Monroeta en jaksanut katsoa koko keikkaa, kun iski jo väsymys ja piti lähteä kotia kohti. Ilmeisesti muukin yleisö oli jo melko väsähtänyt, sillä yleisön puolelta tunnelma oli jotenkin pliisu.

Lauantaina päivän aloitti CMX. Viimeksi olin nähnyt näiltä festarikeikan joskus 2000-luvun alussa, sen jälkeen vaan klubikeikkoja. Hienostihan se toimi kauniina kesäpäivänäkin. Tältä keikalta on helppo nimetä ehdoton tähtihetki, se oli minulle Puuvertaus.

Eniten odotin lauantailta Disco Ensembleä. Uskalsin tunkea itseni eturiviin, onneksi. Disco Ensemble on maailman parasta ryhmäliikuntaa. Hypin ja pompin enemmän kuin missään jumppatunnilla ikinä. Samalla kun vielä laulaa ja huutaa, niin eikös se jo täytä kaikki aerobisen liikunnan kriteerit? Oli törkeen hienoa ainakin.




Von Hertzen Brothers oli tapansa mukaan ammattitaitoinen pläjäys. Jukka Poika sai lanteet keinumaan ja myönnän laulaneeni varmaan 80% keikasta mukanakin. Syytän tästä ensisijaisesti työkavereita, vaikka Jukka Poika nyt on kyllä aina kuulunut niihin ei-yhtään-mun-genren artisteihin, joista kuitenkin pidän. 

Illan viimeinen esiintyjä oli Eppu Normaali, josta en suoraan sanottuna pidä yhtään. Livenä kuitenkin oli näkemisen arvoinen. Biisit heräsivät aivan uudella tavalla eloon, eikä niitä puuduttanut kuunnella. Ei huono.

Kokonaisfiilis viikonlopusta oli haikea, mutta onnellinen. Kesän viimeinen festari, etenkin The 69 Eyesiin liittyvä eroahdistus, kuitenkin tyytyväisyys siihen, miten hieno viikonloppu oli ollut. Porisperelle järjestelyistä ja tunnelmasta kymmenen pistettä.


Karmarock 27.7.2013

Vuoden odotetuin tapahtuma. Voin nyt kaksi kuukautta myöhemmin todeta, että ensitunnelmani keikan jälkeen oli oikea - Maj Karman tämän vuoden keikka Karmarockissa oli yksi suosikeistani Maj Karman Karmarock-keikoista. Voiko vaikeammin enää asiaa ilmaista? Olin todella tyytyväinen siihen, etten tuntenut tällä kertaa mitään painetta tilaisuudesta, vaan pystyin nauttimaan siitä ja olo oli vallan rento. Bändi oli hyväntuulinen ja keikka jotenkin harvinaislaatuisen letkeä. Ylppö oli hymyileväinen ja bändillä vaikutti muutenkin olevan kivaa. Olivat tehneet edellisenä iltana uuden kappaleen, jonka nimeä en arvatenkaan enää muista, mutta helkkarin hyvä biisi se oli.
Settilista oli festarityyliin melkoinen hittikimara, mutta tällä keikktahdilla niihin hitteihinkään ei todella pääse kyllästymään ja olihan siellä joukossa sitten muutakin; Sid ja Nancy, Taivaanvuohi ja oma suosikkini Pohjola.







tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sotkamon syke / Lauantai 20.7.2013

Lauantain esiintyjistä kiinnosti vain Nightwish, joten latasimme festariseurani kanssa kaiken energiamme (tällä kertaa ilman juhlajuomaa) siihen keikkaan valmistautuessa. Keikan suhteen sinänsä ei oikein tiennyt mitä odottaa, koska tosiaan aiempaa kokemusta Nightwishin keikoilta ei ollut ja toisaalta solistikin on vasta hetki sitten vaihtunut.

Kaikesta huomasi, että yhtye on kova sana maailmallakin ja keikkakokemusta löytyy rutkasti. Lavarekvisiittaa oli huomattavasti enemmän kuin muilla festivaalin esiintyjillä ja ennen bändin lavalletuloa nähtiin pieni intro-video efekteineen. Bändin astellessa lavalle yleisö hullaantui. Naissolisti Floor Jansen huokui lavakarismaa ja lämpöä ja olipa hän opetellut puhumaan suomeakin.



Keikalla kuultiin ainakin:

She Is My Sin
Bless the Child
Ever Dream
Wish I Had An Angel
Nemo
Amaranth
Storytime
I Want My Tears Back

Sekä tietysti pitkä lista kappaleita kahdelta uusimmalta levyltä, joita en nimeltä tunnistanut. Setissä oli ehkä harmillisen vähän vanhempaa tuotantoa, mutta toisaalta uusia kappaleita ei ollut tarvinnut sovittaa uudelleen Floorille toisinkuin esimerkiksi selkeästi madallettu Ever Dream Tarjan ajoilta. Floorin ja Marcon äänet sopivat mainiosti yhteen ja muutenkaan uudesta laulajattaresta ei löytynyt kyllä mitään moitittavaa. Toivonkin, että hän saisi jatkaa yhtyeessä ensi vuonnakin.Yhtyeen varsinaisista jäsenistä selkeästi eniten esillä oli Marco, muiden jättäytyessä hyvinkin taka-alalle. Olin aavistuksen yllättynyt, ettei kosketinsoittaja Tuomas Holopainen puhunut yleisölle keikan aikana sanaakaan. Kuitenkin useimmille Nightwish henkilöityy nimenomaan Holopaiseen. Bändin yleisenergia oli kuitenkin erittäin hyvin kohdillaan, keikka oli kaikinpuolin onnistunut ja toiveet kyllä täyttyivät. Oli todella hienoa vihdoinkin nähdä tämä yhtye livenä, kun sitä kuitenkin on tullut kuunneltua jo liki 15 vuotta.

Tapahtuma teki lauantaina yleisöennätyksensä ja sitä olikin juhlistettu upealla tavalla. Jo entuudestaan rikkaaseen Nighwishin lavashow:hun pommeineen ja lieskoineen oli yhdistetty aivan mielettömän upea ilotulitus keikan viimeisen kappaleen ajaksi. Youtubesta löytyi videota ilotulituksesta, video ei siis ole kuvaamani. Voin kertoa, että oli aika huikeeta olla kokemassa tuo paikan päällä:

https://www.youtube.com/watch?v=X2uqcODPVcI

Kylmät väreet menevät vielä videotakin katsoessa. Mahtava päätösnumero ikimuistoiselle festariviikonlopulle!

Sotkamon syke / Perjantai 19.7.2013

Kaverini bongasi joskus alkuvuodesta tiedon, että Sotkamon sykkeessä esiintyy tänä vuonna Nightwish. Koska kyseinen yhtye on jäänyt minulta näkemättä ja koska mökki sattuu kyseiseltä paikkakunnalta löytymään, ei suurta suostuttelua lähtemiseen tarvittu. Ilokseni perjantain esiintyjiksi valikoitui yksi suosikeistani, Kotiteollisuus, sekä viime kesänä ensimmäistä kertaa Porisperessä näkemäni Amorphis. Kaverini suhtautui hyvinkin ennakkoluuloisesti Kotiteollisuuden keikkaan, mutta minulla oli hyvä luotto kokoajan siihen, että hän tulee yllättymään positiivisesti.

Festaritunnelmiin virittäydyttiin juhlajuoman avulla (Kuten Pmmp:kin laulelee; Montako fisua kannattaa kumota yhdessä illassa?) ja pian se keikka sitten jo alkoikin. Avausraitana toimi Meren mutaa, jonka jälkeen tulikin sitten sopivassa suhteessa uuden levyn kappaletta ja vanhempaa materiaalia. Keikalla kuultiin ainakin Jos sanon, Kielletyn puun hedelmä, Kivireki, Lemminkäisen laulu, Pahanilmanlinnut, Yötä Vasten, Maailmanloppu. Nähtävästi osa on jo totaalisen unohtunut jostain kumman syystä. Harvoin tulee oltua keikalla humalassa, mutta tutun yhtyeen kohdalla haitta jäi sinänsä pieneksi, että helvekon hauskaa oli ja joskus se riittää enemmän kuin hyvin. Ja mikä parasta - kaverikin myönsi, että yhtye oli parempi kuin mitä hän oli odottanut. Ehkä saan hänet seuraksi joskus toistekin.

Kotiteollisuuden jälkeen nautittiin taas muutama juhlajuoma ennen Amorphista. Amorphis veti todella hienon keikan ja oli hyvä valinta illan pääesiintyjäksi. Amorphis soitti Kotiteollisuuden tapaan hyvässä suhteessa uutta levyä ja vanhaa materiaalia. Parhaat hetket keikalta olivat Hopeless Days ja The Wanderer. House Of Sleepiä odotin eniten, mutta taisin olla itse jo melko sleep-moodissa kappaleen tullessa illan viimeisenä (täysin yhtyeestä riippumattomista syistä, bändi veti hyvällä energialla ja kovan setin). No, hyvä syy mennä katsomaan näitä taas uudestaan joskus jonnekin.






Ruisrock / Perjantai 5.7.2013

Pitkästä aikaa Ruisrockissa. Viime (ja se eka) kerta oli vuonna 2005, kun esiintymässä oli The Ark. Ruisrockissa on hyviä esiintyjiä ollut sen jälkeenkin ja matkakin Turkuun on olematon, mutta jostain syystä (traumat kävelymatkasta) ei ole tullut lähdettyä.

Nyt oli kuitenkin vähintäänkin pakko, sillä synkkien brittirock-bändien ykkönen The Editors oli kiinnitetty esiintyjäksi samaiselle päivälle kuin synkkien brittipop-bändien ykkönen Hurts. Tätä kaksikkoa ei vaan voinut jättää väliin, joten oli oltava reipas ja suunnattava Ruissaloon.

Omalla autolla Messukeskukseen, josta festaribussilla kohti festarialuetta. Voi miten vanhaksi voi näinkin nuori ihminen itsensä tuntea, kun on seurassa bussillisen humalaisia nuoria. Festarialueelle rämpiminen tuntui kestävän ikuisuuden, eihän tuo matka mikään ihan lyhyt olekaan. Paikan päällä olikin sitten suuren juhlan tuntua; monta esiintymislavaa, lukematon määrä ruokakojuja ja muita kojuja. Kaikesta näkyi, että kyseessä on yksi Suomen suurimmista musiikkitapahtumista.

Kävelin festarialueen ympäri muistutellen itselleni, missä Hurtsin ja Editorsin esiintymislavat sijaitsevatkaan. Huokaisin helpotuksesta kun kumpainenkin löytyi helposti. Istuin nurmikolle rentoutumaan ja kuuntelemaan Samuli Putron keikkaa. En kuullut aivan koko keikkaa, mutta kaikki hitit kylläkin. Hyvin oli yleisö mukana ja hyvinhän tuo odotusmusiikista kävi.

Sitten olikin aika hivuttautua jo kohti Hurtsin esiintymislavaa. Sain itselleni hyvän paikan vitosrivistä keskeltä.




Huokauksia. Keikka oli aivan mieletön. Laulaja-Theon lavakarisma iski kuin häkä, yleisö täysillä mukana, lavalla balettitanssijat, yleisöön heitettiin valkoisia ruusuja pitkin keikkaa. Hurts esitti kaikki hittinsä, eli Miracle, Wonderful Life, Stay, Better Than Life, Sunday, Illuminated sekä oman keikkasuosikkini Blind:in. Lisäksi tietysti myös muita kappaleita, joista itselleni syvimmin kolahti Somebody To Die For, joka onkin uusimman levyn uusin sinkku, eli pian hitti sekin. Keikan aikana sai tanssia ja hyppiä ja toisaalta vain seistä haltioituneena uskomattoman kauniista musiikista. Aivan upea kokemus.

Hurtsin keikan jälkeen siirryinkin sitten Editorsin keikkalavan eteen odottelemaan ja päädyinkin sitten eturiviin. Lava oli erikoisen muotoinen ja laulaja oli lopulta hyvinkin kaukana yleisöstä, mahdollisesti toki omasta toiveestaankin, sillä liikkumavaraa lähemmäskin olisi kyllä ollut.





Yhtye tuntui aluksi jotenkin etäiseltä, joskin musiikillisesti toimi erittäin hienosti alusta alkaen. Laulaja-Tom totesi kyllä muutaman ensimmäisen kappaleen jälkeen, että josko he nyt vaikka pääsisivät vauhtiinkin, eli jonkinlaista "tukkoisuutta" oli ehkä tosiaan alussa. Tunnetuimmista kappaleista kuultiin Munich, Smokers Outside The Hospital Doors, The Racing Rats ja Papillon, joka sai yleisön sekoamaan kunnolla. Biisi oli livenä vielä voimakkaampi kuin levyltä ja sitä tosiaan passasi kyllä mainiosti pokoilla ja tanssahdella.
Ikinä ei saisi harmitella niitä kappaleita, jotka jäävät soittamatta, mutta mitään en voi sille, että olen aavistuksen pettynyt, että eivät soittaneet Blood:ia. Se on kuitenkin itselle se kappale, joka ensimmäisenä tulee Editorsista mieleen. Mutta helvekon hyvä keikka oli siitä huolimatta.

Kahden hienon keikkaelämyksen jälkeen piti sitten pimeässä jolkotella monenmonta kilometriä, josta annan kyllä Ruisrockille miinuksen. Metsätietä useamman kilometrin humalaisten kanssa kävellessä sitä toivoisi jonkinlaista valaistusta sekä järjestyksenvalvojia reitille. Mutta kyllä keikka-adrenaliineilla nyt tuon matkan talsi ja hyvin jaksoi kotiokin vielä ajella. Jos Ruisrockiin ei liittyisi näitä järjestyksellisiä puutteita niin kävisin siellä varmasti useammin kuin kahdeksan vuoden välein. No, jospa ne ensi vuodellekin keksivät jonkun näin hienon bändiyhdistelmän, silloinhan ei sitten auta kuin mennä. Tämän vuoden kaksikko toimi loistavasti ja olen supertyytyväinen, että pääsin paikalle. 

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Disco Ensemble / Bar Kino / 12.4.

Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Bar Kinon julkaistuaan kevään keikkakalenterinsa, kun sieltä löytyi Disco Ensemble, vaikka yhtye juuri syksyllä samaisessa paikassa nähtiinkin. Syksyn keikka oli aivan mieletön, ehkä siinä syy näin nopealle paluulle samaan keikkapaikkaan?
Bändiä oli lämppäämässä Neov, jota en kylläkään nähnyt kuin viimeisen kappaleen verran. Bändin olemuksen perusteella olisin voinut lyödä vetoa, että pojat tulevat Tampereelta, mutta onneksi en lyönyt, pojat tulevat Kuopijosta. No, ei siitä sen enempää.
Väkeä Kinossa näytti olevan todella nihkeästi. Ehdin jo mielessäni pohtia, oliko pääsiäisen jonosekoilu aiheuttanut joukkoboikotin ja vähentänyt keikalle ilmestyvien ihmisten määrää näin rajusti. Mutta kuinka ollakaan, jostain pimeistä nurkista sitä väkeä alkoi ilmestyä heti kun Disco Ensemble nousi lavalle. Ja sitten tanssittiin.
Energia yleisössä ja bändillä taas oikein hyvin kohdallaan. Arvioisin Disco Ensemblen suomalaisista livebändeistä ehdottomasti top kolmoseen. Olen nyt kaksi keikkaa heiltä nähnyt, eikä mikään muu yhtye saa (etenkään Poria) tanssimaan niinkuin DE. Itsellä meinasi loppua kohden panokset loppua kuumeisen olon vuoksi, mutta istumaan ei tältä keikalta voinut lähteä, korkeintaan vähän nojaamaan tolppaan tanssimisen edelleen jatkuessa.
Keikalla kuultiin ainakin We Might Fall Apart, Drop Dead Casanova, Bad Luck Charm, Headphones, White Flag For Peace, Spade Is the Anti-Heart, Your Shadow, Second Soul, Eartha Kitt, I've Seen the Future. Täytyisi varmaan jossain vaiheessa hankkia näiden koko tuotanto levyhyllyyn niin osaisi listata seuraavalta keikalta kaikki biisit. Ei huono suunnitelma.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Mikko Herranen / Amarillo / 6.4.

Bongasin viikko taaksepäin Facebookista Mikko Herrasen sivuilta maininnan siitä, että herra on tulossa Poriin. Pieni tonkiminen paljasti, että kyseessä on Big Jam! -tapahtuma Amarillossa, vieläpä ilmainen sellainen. Toki sinne piti sitten lähteä.
Herranen yhtyeineen soitti tällä kertaa täysin lainamusiikkia. Ohjelmistossa oli enimmäkseen 90-luvun grungea, eli Alice In Chainsia, Nirvanaa, Soundgardenia ja Silverchairia. Bonusvetona Herranen esitti myös Voice of Finland -"bravuurinsa" eli Foo Fightersin Pretenderin. Ihan kaikkea grungetuotantoa en tunnistanut, mutta valtaosa oli entuudestaan tuttua. Ja hyvinhän se Herrasen ääni tuon tyyliseen matskuun sopii.
Tämäntyylistä kattausta ei näin hyvin toteutettuna ihan kauhean usein näe, joten ei muuta voi kuin antaa pisteet bändille onnistuneesta keikasta. Mieleenpainuvin hetki keikasta taisi olla illan viimeinen biisi, jonka Herranen esitti yksin, muun yhtyeen jo poistuttua lavalta. Kyseessä oli Nirvanan Something In the Way.

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Dead City Hooligans & Klamydia / Bar Kino / 31.3.2013

Näin Dead City Hooligansit livenä Pori On the Rocksissa viime kesänä ja ihastuin tyyppien energiseen tatsiin. Kun sitten näin keikkailmoituksen DCH:sta ja Klamydiasta pääsiäisenä, oli melko itsestäänselvää, että raahaudun paikan päälle.
Epäonnekseni Kinolla oli tällä kertaa poikkeuksellisen pahoja ongelmia jonotussysteemissa. Saavuin paikalle 22.35, kun Dead City Hooligansien keikan aloitusajaksi oli ilmoitettu klo 23.00. Jono oli n. 200m pitkä silloin. Sisälle otettiin porukkaa todella verkkaista tahtia ja pakkasessa odottaminen venyi ja venyi. Pääsin sisälle lopulta klo 23.25, jolloin Dead City Hooligans oli soittanut jo 20 minuuttia. Ehdin siis nähdä bändiltä vain viimeiset kaksi biisiä. Harmitti, mutta minkäs teet. Näiden kahden viimeisen biisin perusteella keikka oli varmaan ollut mielettömän hyvä, ainakin meininki oli hyvinkin kohdallaan.

Illan pääesiintyjä, Klamydia, on itseasiassa yhtye, jota olen joskus suorastaan vihannut. Tässä iän karttuessa suhtautuminen on kuitenkin loiventunut ja lähiaikoina on ollut pakko myöntää, että onhan niillä aivan pirun kovaa tuotantoa. Mitään ihmeempiä odotuksia keikan suhteen ei sinänsä ollut, joskin arvelin, että hauskaa tulee varmasti olemaan. Ja niinhän olikin. Paljon hittejä, yleisö todella hyvin mukana, porukalla hymyt naamalla, yhteislaulua ja tanssia. Mukavan rento meininki ja pieni ripaus punkkia. Todella mukava ilta ja hyvä keikka. Vieläkin soi päässä Nina Autio.

Amaranthe / Klubi, Tampere / 13.3.2013

Amaranthe oli itselleni tuttu ainoastaan radiosta parin biisin verran, mutta kun kaverit kysyivät mukaan niin tottahan toki sitä oli lähdettävä. Keikka osui talvilomalleni eikä minua muutenkaan ole varsinaisen hankala ylipuhua Tampereelle. Muutaman musiikkivideon katsoin Youtubesta, mutta aika pienin ennakkotiedoin keikalle lähdin.

Amaranthessa on kolme laulajaa, joilla kaikilla oli erittäin hieno lavakarisma ja esiintyminen kaikinpuolin kohdillaan. Soitanta kuulosti vallan mallikkaalta ja laulu jopa niin hyvältä, että aloin melko pian jo epäillä laulavatko tyypit edes oikeasti vai tuleeko laulu nauhalta. Mutta ilmeisesti kyse oli ihan miksausteknisestä asiasta, lopputulos oli vain niin siloiteltua, että vastasi melkein levylaulantaa. Faniyleisö kävi aivan kuumana ja tunnelma oli mieletön, eli ilmeisesti asia ei kovin montaa muuta yleisön jäsentä hämmentänyt. Itse kuitenkin pidän enemmän aavistuksen livetunnelmaisemmasta soitannasta ja laulusta. Ei haittaa, meneekö joka ikinen nuotti aivan nappiin, pienet mokat eivät vähennä keikkanautintoa millään tavalla.

Bändi veti pitkän setin, joka sisälsi kaikki nämä radiosta ja netistä tutut kappaleet. Koska en itse tuntenut kuin murto-osan kappaleista, olin yhdessä vaiheessa melkolähellä tylsistyä hieman, sillä osaa tuotannosta oli vaikea erottaa jo kuullusta. Mutta bändin energia kuitenkin esti tylsistymisen ja loppufiilis keikasta oli oikein hyvä. Bändistä ei tullut suosikkiani, mutta olen erittäin tyytyväinen, että lähdin tähän yhtyeeseen livenä tutustumaan. Kokemus oli miellyttävä.

CMX / Bar Kino / 1.3.2013

CMX:n keikka oli tämän keikkavuoden ensimmäinen. Kyllä, tammikuu ja helmikuu menivät täysin keikattomasti. Tarjonta oli heikkoa lähiseudulla, eikä kauemmas tehnyt niin mieli nyt lähteä. Kaikki suosikit keikkatauolla tai ulkomailla soittamassa.

Bändi tarjoilikin sitten aikamoisen setin. Soitantaa riitti yli kaksi tuntia. Yleensä katson keikat aina "seisomakatsomosta", mutta nyt oli pakko antaa periksi ja mennä istumaan puolen välin tietämillä, kun selkä alkoi ilmoitella itsestään. Biisilistaa on aivan mahdoton muodostaa, kappaleita kun tuohon reiluun kahteen tuntiin mahtuu melkoinen määrä. Pari biisiä kuitenkin muistan keikalta edelleen kirkkaasti, eli ne tekivät selvästi tällä kertaa jossain määrin suurimman vaikutuksen. Kyseiset vedot olivat Kultanaamio ja Sillanrakentaja.