tiistai 23. heinäkuuta 2013

Sotkamon syke / Perjantai 19.7.2013

Kaverini bongasi joskus alkuvuodesta tiedon, että Sotkamon sykkeessä esiintyy tänä vuonna Nightwish. Koska kyseinen yhtye on jäänyt minulta näkemättä ja koska mökki sattuu kyseiseltä paikkakunnalta löytymään, ei suurta suostuttelua lähtemiseen tarvittu. Ilokseni perjantain esiintyjiksi valikoitui yksi suosikeistani, Kotiteollisuus, sekä viime kesänä ensimmäistä kertaa Porisperessä näkemäni Amorphis. Kaverini suhtautui hyvinkin ennakkoluuloisesti Kotiteollisuuden keikkaan, mutta minulla oli hyvä luotto kokoajan siihen, että hän tulee yllättymään positiivisesti.

Festaritunnelmiin virittäydyttiin juhlajuoman avulla (Kuten Pmmp:kin laulelee; Montako fisua kannattaa kumota yhdessä illassa?) ja pian se keikka sitten jo alkoikin. Avausraitana toimi Meren mutaa, jonka jälkeen tulikin sitten sopivassa suhteessa uuden levyn kappaletta ja vanhempaa materiaalia. Keikalla kuultiin ainakin Jos sanon, Kielletyn puun hedelmä, Kivireki, Lemminkäisen laulu, Pahanilmanlinnut, Yötä Vasten, Maailmanloppu. Nähtävästi osa on jo totaalisen unohtunut jostain kumman syystä. Harvoin tulee oltua keikalla humalassa, mutta tutun yhtyeen kohdalla haitta jäi sinänsä pieneksi, että helvekon hauskaa oli ja joskus se riittää enemmän kuin hyvin. Ja mikä parasta - kaverikin myönsi, että yhtye oli parempi kuin mitä hän oli odottanut. Ehkä saan hänet seuraksi joskus toistekin.

Kotiteollisuuden jälkeen nautittiin taas muutama juhlajuoma ennen Amorphista. Amorphis veti todella hienon keikan ja oli hyvä valinta illan pääesiintyjäksi. Amorphis soitti Kotiteollisuuden tapaan hyvässä suhteessa uutta levyä ja vanhaa materiaalia. Parhaat hetket keikalta olivat Hopeless Days ja The Wanderer. House Of Sleepiä odotin eniten, mutta taisin olla itse jo melko sleep-moodissa kappaleen tullessa illan viimeisenä (täysin yhtyeestä riippumattomista syistä, bändi veti hyvällä energialla ja kovan setin). No, hyvä syy mennä katsomaan näitä taas uudestaan joskus jonnekin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti