keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Disco Ensemble / Bar Kino / 12.4.

Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Bar Kinon julkaistuaan kevään keikkakalenterinsa, kun sieltä löytyi Disco Ensemble, vaikka yhtye juuri syksyllä samaisessa paikassa nähtiinkin. Syksyn keikka oli aivan mieletön, ehkä siinä syy näin nopealle paluulle samaan keikkapaikkaan?
Bändiä oli lämppäämässä Neov, jota en kylläkään nähnyt kuin viimeisen kappaleen verran. Bändin olemuksen perusteella olisin voinut lyödä vetoa, että pojat tulevat Tampereelta, mutta onneksi en lyönyt, pojat tulevat Kuopijosta. No, ei siitä sen enempää.
Väkeä Kinossa näytti olevan todella nihkeästi. Ehdin jo mielessäni pohtia, oliko pääsiäisen jonosekoilu aiheuttanut joukkoboikotin ja vähentänyt keikalle ilmestyvien ihmisten määrää näin rajusti. Mutta kuinka ollakaan, jostain pimeistä nurkista sitä väkeä alkoi ilmestyä heti kun Disco Ensemble nousi lavalle. Ja sitten tanssittiin.
Energia yleisössä ja bändillä taas oikein hyvin kohdallaan. Arvioisin Disco Ensemblen suomalaisista livebändeistä ehdottomasti top kolmoseen. Olen nyt kaksi keikkaa heiltä nähnyt, eikä mikään muu yhtye saa (etenkään Poria) tanssimaan niinkuin DE. Itsellä meinasi loppua kohden panokset loppua kuumeisen olon vuoksi, mutta istumaan ei tältä keikalta voinut lähteä, korkeintaan vähän nojaamaan tolppaan tanssimisen edelleen jatkuessa.
Keikalla kuultiin ainakin We Might Fall Apart, Drop Dead Casanova, Bad Luck Charm, Headphones, White Flag For Peace, Spade Is the Anti-Heart, Your Shadow, Second Soul, Eartha Kitt, I've Seen the Future. Täytyisi varmaan jossain vaiheessa hankkia näiden koko tuotanto levyhyllyyn niin osaisi listata seuraavalta keikalta kaikki biisit. Ei huono suunnitelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti