maanantai 5. elokuuta 2019

Amorphis / Porispere / 2.8.2019




















Perjantain Porisperen korkkasi päälavalla Therapy?. Itselle aika vieras, mutta toimihan se hyvänä fiiliksen nostattajana ja onhan hyvä raskas musiikki aina hyvää raskasta musiikkia.
Therapy?n jälkeen oli vuorossa Pää Kii, joka sitten taas on letkeähenkistä punkkia. Hittibiisit oli jätetty setistä pois ja vain ne tuntevalle keikkakokemus jäi siten vähän latteaksi. Biisit olisi pitänyt tuntea etukäteen, jotta ne olisivat erottuneet toisistaan paremmin. Pää Kiin jälkeen piknikille ja paluu KaijaKoon keikalle. Olen nähnyt Kaijan muistaakseni vain kerran aiemmin, Wanajafesteillä 2011, kun olin katsomassa Manicseja siellä. Tykkään Kaijan asenteesta huomattavasti enemmän kuin musiikista, mutta hyväntuulen showhan se oli, hieno meininki. Amoprhiksen jälkeen fiilistelin pari biisiä Atomirottaa ja sitten olikin aika siirtyä kotipuoleen jatkoille Amoprhiksen keikkaa fiilistelemään.

Eli se Amorphis. Huuuuh.

The Bee
The Golden Elk
Sacrifice
Sampo
Bad Blood
Against Widows
Silver Bride
Wrong Direction
Daughter of Hate
Into Hiding
Heart of the Giant
House of Sleep

Amorphis antoi kaiken sen mitä odottaa ja toivoa saattoi. Kaikki toimi viimeisen päälle ja tunnelma oli loistava. Queen of Time -kiertueen hengessä kuultiin paljon kappaleita kyseiseltä albumilta ja mikäs sen hienompaa. Hyvässä suhteessa uutta ja vanhempia poimintoja. Lopetus tietenkin perinteikkäästi House of Sleepiin.

Kerroin joskus aiemmin, että nimenomaan Porisperen ansiosta rakastuin Amoprhikseen vuonna 2012. Olen tosiaan totaalisen myöhäisherännyt, mutta sittemmin totaalisen hurahtanut. Ja meillä oli oikein ihana 7-vuotispäivä nyt. Mukaviksi muistoiksi annettiin kotiintuomisiakin.
Kiitos Amorphis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti