torstai 26. heinäkuuta 2018

Sataman Yö / 15.6.2018








Ensimmäistä kertaa Sataman Yössä. Ei ollut vaihtoehto jättää menemättä, kun ohjelmassa oli Manic Street Preachers ja Disco Ensemble.
Kyseessä oli harvinaista herkkua hotellihuoneineen, huoneen ikkunasta suora näkymä esiintymislavalle. Illan avasi Pariisin kevät, jonka aikana olimme vielä valmistautumassa huoneessa.
Poets of the Fallin keikan aluksi suuntasimmekin sitten jo festarialueelle. Alue oli järjestelyiltään toimiva, mitään ei tarvinut kauaa jonottaa.
Poets of the Fall soitti aika paljon uusia biisejä, joista en ollut kuullut yhtään aiemmin. Tyyli muistutti hieman The Rasmusta ja bändin stailaus oli mielenkiintoinen. Keikka jätti aika kylmäksi lukuunottamatta sen loppupuolta ja silloin kuultua hittikimaraa. Carnival of Rust on aina yhtä vakuuttava.

Poets of the Fallin jälkeen pitikin kiireellä mennä norkkumaan eturivipaikkaa Disco Ensemblen keikalta. Onneksi sellainen löytyi, aivan loistavasta kohdasta vieläpä. Keikka oli energinen, kuuma, mieletön - niin kuin Disco Ensemble aina on. Olin settilistaan aivan äärettömän tyytyväinen, mitään ei jäänyt uupumaan. Erityismaininnat I've seen the Future, Eartha Kitt ja Headphones. Päässä tehokkaasti soimaan jäivät Bay of Biscay ja Beacon, joita tuli kotiin palattua luukutettua huolella useaan otteeseen.
ÄLKÄÄ LOPETTAKO, PLIIS!


Manicsit ovat ulkomaisista yhtyeistä ehdoton suosikkini ja oli super hienoa päästä kolmen vuoden tauon jälkeen taas keikalle. Uuden levyn biisit toimivat livenä upeasti ja illan ehdoton kohokohta olikin Hold me like Heaven. Oli myös upeaa kuulla livenä Let Robeson Sing, No Surface All Feeling ja Slash 'n' Burn. Alkukeikasta tunnelmassa ja Jamesin laulutavassa oli jotain outoa, josta en ihan saanut kiinni, mutta se muuttui keikan edetessä ja lopputulema oli ehdottoman positiivinen. Nickyn poissaolo vaikutti bändin energiaan, mutta toisaalta olen erittäin kiitollinen, ettei keikkaa peruttu. Poissaoloa oli korvaamassa sijaistavan basistin lisäksi "kuorollinen ihmisiä" ja se toi omaa lisämaustettaan kappaleisiin.

Settilista:


International Blue

Motorcycle Emptiness

No Surface All Feeling

Distant Colours

Your Love Alone Is Not Enough

You Stole the Sun From My Heart

Kevin Carter

Horses Under Starlight

Everything Must Go

A Design for Life

Faster (Acoustic)

Can't Take My Eyes Off You (Frankie Valli cover)

You Love Us

Walk Me to the Bridge

Hold Me Like a Heaven

Slash 'n' Burn

Let Robeson Sing

People Give In

Tsunami

If You Tolerate This Your Children Will Be Next



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti