torstai 26. heinäkuuta 2018

Maj Karma & Viikate / Pakkahuone, Tampere / 21.7.2018






Hemmetin kuuma ja itsellä vähän epämääräinen olo. Päätin kuitenkin lähteä Tampereelle, kun oli kivalla aikataulutuksella nähtävissä sekä Maj Karma että Viikate.
Moni muukin oli liikkeelle lähtenyt ja Pakkahuoneella vasta sitten meiningin kiihtyessä olikin kuuma!

Maj Karman settilista oli tältä kesä-tourneelta tuttu, vain järjestystä vähän muuteltu. Välillä vajottiin hyvin herkkiin tunnelmiin, välillä riehuttiin kunnolla. Kokki, varas, vaimo ja rakastaja toi kyyneleet Ylpön silmiin. Muistimme Ylpölle läheistä ihmistä huutamalla niin lujaa, kuin keuhkoista lähtee.
Tämän jälkeen Ylppö ohjeisti itseään ja yleisöä, että siirrytäänpäs sitten pois synkistelystä ja aletaan juhlia. Seuraavana oli vuorossa Peltisydän. En voinut olla virnuilematta ajatukselle siitä, että yhtyeen bilebiisi on laulu, jossa lauletaan "Heittäkää menemään kaikki terävät esineet, olen melankolinen". No, juhlimme kuten käskettyä. Rakastan tätä bändiä.
Kiitos sinulle, joka toivoit Hullua huutajaa! Kiitos bändi, että soititte sen! Kiitos yleisö, että jorasitte täysillä!


Viikatteen keikan aloitin sinnikkäästi edestä, onneksi, koska aloitusraitana oli (olen ehkä sanonut tämän ennenkin, mutta ehdoton suosikkini Viikatteen tuotannosta) Yökunnaat (jota siis rakastanrakastanrakastan). Sen jälkeen mentiin sitten mukavalla yhdistelmällä uudempaa ja vanhempaa, tanssahdellen Myrkynvihreää, Ah ahtaita aikoja ja Unholan urkuja. Oli muuten aikas mukavaa kuulla Eräs kaunis päivä livenä!
En yleensä koskaan joudu hipsimään pois edestä, mutta nyt oli pakko. Katsoin loppu keikan oikeastaan takarivistä, aukinaisen oven viereltä. Eihän se sama asia ole, mutta hyvältä se tuntui kuulla Kuu kaakon yllä siellä takanakin.

Keikan jälkeen vähän mehua Klubin puolella ja körötellen kohti kotia.
Oli ihana nähdä illan aikana myös uusia Maj Karman kautta löytyneitä kavereita, nähdään taas pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti