lauantai 2. kesäkuuta 2018

Levyjulkkareiden alkuvuosi


Levyhylly on saanut äärettömän laadukasta täytettä vuoden alkupuoliskon aikana, kun sitä täydentämään ovat saapuneet
Maj Karma - 101 tapaa olla vapaa
Mokoma - Hengen pitimet
Manic Street Preachers - Resistance Is Futile
Amorphis - Queen of Time

Mokoman Kepeät mullat on yksittäisistä biiseistä soinut minulla varmasti eniten. Se vakuutti heti ensikuuntelulla ja ensireaktio ei ole laimennut jatkokuunteluilla piiruakaan. Olen edelleen täysin vakuuttunut siitä, että kyseessä on 2010-luvun kovin suomimetalli-biisi.

Levyistä taas noin miljoona kuuntelukertaa taas on jo saanut 101 tapaa olla vapaa, jota rakastan yli kaiken. Molemmat sinkkulohkaisut iskevät täysillä. Muita suosikkeja levyltä tällä hetkellä ovat Osa minusta kuolee, Ei paholaisii oo ja Mustavalkoista melankoliaa. Ihan mielettömiä sanoituksia ja nerokkaita yksittäisiä laineja, joita on näppärä soittaa päässä useita kertoja päivässä. Ja Häiriön kitarointi. Se on sitä orgasmirokkia.

Ja koska jotenkin näppärästi unohdin aiemmin käyneeni helmikuussa kahdella keikalla, niin kerrotaan se nyt tässä.
CMX / Pakkahuone, Tampere
Uniklubi / Bar Ihku, Tampere

Kontrasti näiden välillä oli mielenkiintoinen, menin nimittäin suoraan CMX:n keikalta Uniklubin keikalle. Kontrasti ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Uniklubi olisi ollut jollain tapaa huonompi. Hitit rullasivat ja yleisö nautti, ei mitään valittamista. Toki omat suosikit Kultakalat-albumilta loistivat poissaololtaan, mutta jäipä jano mennä uudestaankin tsekkaamaan, mitä settilistalle silloin eksyy.

CMX esitti lauluja ei vuosikymmeniltä ja setti hiveli takuulla jokaisen tosifanin korvia. Keikalla kuultiin useampikin kappale, joita minä en ollut kuullut koskaan. Upeaa progemeininkiä ja tiukkaa mättöä. Niitä sitten kevenneltiin kauniilla rakkauslauluilla. Hieno ilta.

Loppuun haluan vielä vähän valittaa siitä, että Pori menetti keikkapaikkansa, kun Bar Kino sulki ovensa vuodenvaihteessa. Musiikkia hengittävälle tämä on suunnattoman suuri menetys. Varsinkin, kun mikään muu satakuntalainen paikka ei tunnu ottavan asiasta koppia. Tilanne tuntuu vieläkin epätodelliselta ja toivon, että se mahdollisimman nopealla tahdilla korjaantuisi. Nyt kun lähimmät keikkapaikat ovat Tampereella ja Turussa, jää pakollakin jotain tärkeää näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti