torstai 16. huhtikuuta 2020

lauantai 11. huhtikuuta 2020

Kotiteollisuus / 45 Special, Facebook / 11.4.2020

Taivas tippuu
Arkunnaula
Pakko on vain kuolla

Mahtavia, rehellisiä puheenvuoroja

Pappi puhuu
Syli
Tämän taivaan alla

Tupakkitauko

Helvetin hieno matka
Tuonelan koivut
Helvetistä itään (hienot stemmat)

Ole kova koville, vanha viidakon sanonta

Tupakkitauko

Raskaat veet (toimii akkarina tosi jees!)




Taidokkaasti hoidettu, kaikki toimi upeasti! Kiitos 45 special, Kotiteollisuus ja kaikki livelähetyksen tekoon osallistuneet.

Kotiteollisuus / Nuijamies, YouTube / 10.4.2020




Settilista (en ehtinyt aivan alusta mukaan, joten en ole varma ehtikö jotain tulla jo ennen näitä)


Helvetistä itään
Kielletyn puun hedelmä
Veri valuu maahan
Viinamäki
Tuonelan koivut
Jos sanon
Raskaat veet
Minä olen
Kaihola
Satu peikoista



Kuulokkeet päässä kotisohvalla, mukavaa oli.
Kiitos Nuijamies ja menestystä jatkoon!



tiistai 7. huhtikuuta 2020

Uniklubi / Facebook / 20.3.2020


Uniklubi soitti Facebookissa live-keikan heti seuraavana viikonloppuna korona-rajoitusten alkamisesta. En ole koskaan ennen tällaista liveä seurannut, joten kyseessä oli aivan uudenlainen kokemus. Onneksi oli mahdollisuus pyhittää oma ilta tälle keikalle. Otin sohvalle eväitä, joskin keikan aikana huomasin että tuntui oudolta syödä niitä, koska keikkaan uppoutui ihan eri tasolla kuin vaikka tv-ohjelman katsomiseen. Muistiinpanojen tekeminen tuntui luontevalta ja olen tyytyväinen että tein ne, sillä keikalla kuultiin muutama minulle entuudestaan vieras biisi ja muistiinpanojen ansiosta pääsin niihin helposti palaamaan keikan jälkeen.
Keikka oli todella laadukkaasti toteutettu ja vei mukanaan! Tykkäsin ihan tositosi paljon. Olen Uniklubin nähnyt muutamasti livenä ja aina vaan ihastelen Jussi Selon laulutaitoja. On se mieletön.
Polje on soinut päässä tehokkaasti keikasta lähtien. Neljä levyllistä Uniklubia hyllystäni löytyy ja keikka vahvisti, että täydentää täytyy vielä puuttuvatkin mukaan.
Kiitos Uniklubi tästä mukavasta kokemuksesta!

Herra Ylppö & Ex / Brummi, Rauma / 6.3.2020


Brummin remontti on ollut todella onnistunut, paikka oli muuttunut edukseen vaikka kuinka! Odotusbaarina toiminut Nurkka-osio on viimeisen päälle viihtyisä ja kotoisa. Musapuoli kunnossa ja juomapuoli kunnossa, siinä on ihmisen hyvä odotella pääsyä varsinaiselle keikkapuolelle.
Keikkapuoli myös oli muuttunut edukseen, mutta kaikkein isoimmat pisteet saa ihana henkilökunta, joka ehdotti että ottaisin tuolin itselleni eturiviin, jotten joutuisi seisomaan niin kauhean pitkään. Tätä olen odottanut 20 vuotta! Tyytyväisenä roudasin tuolin itselleni ja hymyilin koko sen tunnin, joka bändin lavalle nousua oli odoteltavana. Hyvä Brummi!

EX:n setti oli odotettavasti sama kuin kiertueen avauskeikalla. Aloitus Ihmisten biisillä ja siitä Lovi-levyä läpi (ei levyn järjestystä mukaillen kuitenkaan), väleihin Ihmisten uudelleen sovitettuja biisejä. Nyt niitä Pojat ei tanssi -videoita taitaa olla maailmalla jo niin monia, ettei ole kummoinen spoilaus paljastaa parinkymmenen hengen tanssineen lavalla tuon aiempaakin vauhdikkaammaksi muutetun hitin tahdissa. Sovitus on ehdottoman onnistunut ja tuo hieman jo kuuluneeseen biisiin aivan uutta potkua. Tätä tanssitaan vielä monet kerrat!

Majoitussuositus vielä Raumalle keikoille matkaaville. Aivan Brummin lähellä on edullinen ja todella viihtyisä omatoimihotelli Place to Sleep. Tosi näppärästi toimii combo bussilla Raumalle, Brummiin keikalle ja tuonne yöksi. Käy porilaisillekin.

Kokonaisuudessaan ihana reissu.
Silloin ei onneksi tiedetty, että kuusi päivää myöhemmin tulee tieto kiertueen tilapäisestä keskeytymisestä.


Mokoma / Levykauppa Äx, Helsinki / 29.2.2020

Ennen kotiinlähtöä Vantaan HYEX-keikan jälkeen pääsin fiilistelemään vielä Mokoman akustisen keikan Levykauppa Äxässä. Oon jo vuosia toivonut kuulevani livenä Sinä riität ja nyt se sitten tapahtui!
Oli tosi ihana minikeikka (Hei hei heinäkuu, Sinä riität, Sydänjuuret, Toinen ihminen). Kuivin silmin ei selvitty.

Maaliskuun lopulla piti juhlia Mokoman kera Pakkiksella, mutta pysytään luottavaisina sen suhteen että syksyllä sitten.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

12/101

Ajattelen niin kuin tekin varmaan
Maailma täytyy saada
Mitään ette taida saada.

Mikä päivä tänään on.

Swallow the Sun - Upon the Water
Viikate - Huomenta humalaiset


En yleensä ihmeemmin kommentoi näitä soittiksia, mutta nyt ensikuuntelussa Viikatteen viime perjantaina julkaistu singlebiisi Huomenta humalaiset. Taattua Viikatetta, eihän tätä voisi ikipäivänä sekoittaa mihinkään muuhun. Itselleni iskee kuitenkin se metalli-otteinen Viikate, joten tämä menee vähän ohi. Tästä kappaleesta käyttäisin sitä "ralli" nimitystä, aika ohueksi jää ainakin näin ensituntumalta. Toki Huomenta humalaiset varmasti tuo monelle kuulijalleen hyvää fiilistä.

Mokoma - Syyttävä sormi
Mokoma - Pimeä aine
Stam1na - Kuoliaaksi ruoskitut hevoset
Stam1na - Lepositeet
Maj Karman Kauniit Kuvat - Very Important Person