tiistai 2. heinäkuuta 2019

Viikate / Kuu kaakon yllä 10v / Tavastia 18.5.2019











Ja se setti män näin:


Kouvostoliiton laulu, I säk.

Elämä kuin

Kravattipakko

Eräs kaunis päivä

Avoimen maan äärellä

Tanssi

Aaveissa vainko olet mun

Routakasakka / Hallamaatuska

Korpi

Viina, terva & hauta

Mies, joka nolasi Kouvolan

Synkkä ventti

Kuolleen miehen kupletti

Oi pimeys

Tervaskanto

Yökunnaat

Pohjoista viljaa

Kuu kaakon yllä


Odotukset olivat suuret, vaan niin ne ylitettiin. Loistava tunnelma, mielettömän taidokasta soitantaa ja hienoja poimintoja. Rohkeamminkin olisi toki voinut poimia, mutta inhimillisesti ajatellen toki yhtyeelle helpompaa, että osa setistä on ns. peruskauraa, joka ei kovin suurta etukäteistreeniä vaadi. Yleisö oli aivan hurmoksessa Routakasakka / Hallamaatuskasta. Ihmiskeholle tapahtuu outoja asioita, kun on samaan aikaan hiki ja toistuvat kylmät väreet. 
Ilta oli tunteikas, eikä kuivin silmin säästytty. Kitaroinnit olivat välillä sellaisissa sfääreissä, ettei voinut olla miettimättä sitä, että lavalla seisoo yksi tämän maan taitavimmista muusikoista. Järjetöntä, tajunnan räjäyttävää. 
Uskon, että ilta oli yhtyeelle itselleenkin oikein mielekäs. Laina-pianisti Päivi Federleyn taiturointi oli mukava lisämauste ja pystyn helposti palauttamaan mieleeni kauniit koskettimien kaiut Eräs kaunis päivä -liveversiosta.  

Kuu kaakon yllä on itselleni todella tärkeä ja merkityksellinen levy ja nämä juhlat olivat mahtavat. Kiitos yhtye ja kiitos kanssayleisö. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti