lauantai 25. elokuuta 2018

Päivän soittolista

Eilen ja tänään on ollut mahdollisuus kuunnella musiikkia kaikessa rauhassa useampi tunti.
Eilen soittimessa oli Kotiteollisuuden Vieraan vallan aurinko, jota olen kuunnellut kesän aikana paljon. Nimikkobiisi on huikea ja olen muutenkin erittäin tykästynyt levyn ajankohtaiseen poliittiseen otteeseen. Löydän teksteistä paljon mihin samaistua ja toisaalta myös kierolla tavalla hyvin voimaannuttavia ajatuksia, etenkin Syöt, juot ja kuolet pois kertsistä.

Tänään soittimessa pyöri Kotiteollisuuden Kruuna / Klaava. A-puolesta iskee vain aloitusraita Leiki kuollutta. B-puoli taas on silkkaa timanttia. Laulu kuolleille on yksi viime vuosien toimivimmista rallatuksista. Piru lukee Raamattua taas on yksi hienoimmista koskaan kuulemistani kappaleista. Tiedän, etten tule ikinä kyllästymään siihen. Joka kuuntelulla joku laini korostuu korvaan ja herättää taas uusia ajatuksia.

Kylmä on vaatteiden sisällä
Kylmä on peiton alla
Kuolleita kaikkialla
Kuolevia kaikkialla on
Kylmä on kuutamo, vaikka kauneuttansa hohtaa
Ja kylmä on ihminen, vaikka toisen ihmisen kohtaa
Kuin piru Raamattua
Luemme läpi sanomaa sen
Emme usko sanaakaan
Emme löydä sanomaa sen
Juoksemme maailman hulluuteen
Tai sitten jäämme tähän
Kirjoitin mitä kirjoitin
Nyt allekirjoitan tämän.

KT:n jälkeen oli aika kuunnella Maj Karman Peltisydän. On se niin rakas. Monia muistoja kiertueelta. Päällimmäisenä nousi mieleen Brummin keikka, jossa kuultiin paljon ko.levyn biisejä. Hauska, miten mieli noihin tunnelmiin matkasikaan. En voinut kuin istua sohvalla tekemättä mitään muuta. Joskus onkin tärkeää vain olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti