lauantai 25. elokuuta 2018

Päivän soittolista

Eilen ja tänään on ollut mahdollisuus kuunnella musiikkia kaikessa rauhassa useampi tunti.
Eilen soittimessa oli Kotiteollisuuden Vieraan vallan aurinko, jota olen kuunnellut kesän aikana paljon. Nimikkobiisi on huikea ja olen muutenkin erittäin tykästynyt levyn ajankohtaiseen poliittiseen otteeseen. Löydän teksteistä paljon mihin samaistua ja toisaalta myös kierolla tavalla hyvin voimaannuttavia ajatuksia, etenkin Syöt, juot ja kuolet pois kertsistä.

Tänään soittimessa pyöri Kotiteollisuuden Kruuna / Klaava. A-puolesta iskee vain aloitusraita Leiki kuollutta. B-puoli taas on silkkaa timanttia. Laulu kuolleille on yksi viime vuosien toimivimmista rallatuksista. Piru lukee Raamattua taas on yksi hienoimmista koskaan kuulemistani kappaleista. Tiedän, etten tule ikinä kyllästymään siihen. Joka kuuntelulla joku laini korostuu korvaan ja herättää taas uusia ajatuksia.

Kylmä on vaatteiden sisällä
Kylmä on peiton alla
Kuolleita kaikkialla
Kuolevia kaikkialla on
Kylmä on kuutamo, vaikka kauneuttansa hohtaa
Ja kylmä on ihminen, vaikka toisen ihmisen kohtaa
Kuin piru Raamattua
Luemme läpi sanomaa sen
Emme usko sanaakaan
Emme löydä sanomaa sen
Juoksemme maailman hulluuteen
Tai sitten jäämme tähän
Kirjoitin mitä kirjoitin
Nyt allekirjoitan tämän.

KT:n jälkeen oli aika kuunnella Maj Karman Peltisydän. On se niin rakas. Monia muistoja kiertueelta. Päällimmäisenä nousi mieleen Brummin keikka, jossa kuultiin paljon ko.levyn biisejä. Hauska, miten mieli noihin tunnelmiin matkasikaan. En voinut kuin istua sohvalla tekemättä mitään muuta. Joskus onkin tärkeää vain olla.

Disco Ensemble / Porispere

















ÄLKÄÄ LOPETTAKO!

Das boot ❤ Fight Forever ❤ We might fall apart ❤ White flag for peace ❤ Eartha Kitt ❤ Too much Feeling ❤ Second soul ❤ Bay of Biscay ❤ Black Euro ❤ Drop dead Casanova ❤ Headphones ❤ Magic Recoveries ❤ ....❤

Itketti keikan aikana, itketti keikan jälkeen. Mitä ihmettä on Porispere ilman Disco Ensembleä? Mitä ihmettä on Suomen kesät ilman Disco Ensemblen keikkoja? Kuka meitä tanssittaa keskellä synkkää talvea?

Jäähyväiskiertueen keikat kestäköön tunteja.

Maj Karma / Porispere












Maj Karman keikkaa ennen olin hitusen stressaantunut, koska heti perään oli aloittamassa Disco Ensemble, joka oli nähtävä eturivistä. Mutta Maj Karmakin on pakko nähdä eturivistä. No, tein kumppanini kanssa strategian, joka lopulta toimi kuin unelma ja sain eturivipaikat molemmille keikoille koko keikan ajaksi. Maj Karman keikalla sijaintini oli aivan täydellinen.
Setti oli taas hyvin samankaltainen kuin muilla kesän keikoilla, mutta veto ehdottomasti kesän paras. Olin niin fiiliksissä, ettei sitä voi edes sanoin kuvailla. Johnny Deppin näköinen nainen räjäytti koko Porin. Siltä se oikeasti tuntui.

Kiitos Maj Karma upeasta kesästä. Olette helvetin kovassa iskussa. Ja saatte olla ihan vitun ylpeitä 101 tapaa olla vapaa -levystä. Ja mä en kiroile usein.

Stam1na / Porispere



















Wöyh!in kuva meni vähän pöhkösti tuonne Stam1nan kuvien väliin, mutta eiköhän sen sieltä erota. WÖYH!iä en ehtinyt ihan kokonaan katsoa, mutta sen mitä ehdin, oli meininki kohdillaan ja sekä vokaalit että soitanta vallan laadukasta. 

Stam1nalla oikein jees peruskeikka. Kaikilla oli hauskaa. Bändi oli tikissä. Yleisö oli hyvin mukana ja yhteislaulu raikasi. Uutta levyä odotellessa!  

Mokoma / Porispere
























Ei hyvää päivää mikä aloitus ryhmäliikunta-viikonlopulle!
Hirtehinen ja Kesytä perkeleet saivat väen jammaamaan ja moshaamaan niin etten ole hetkeen vastaavaa menoa nähnyt. Ihan huikeeta! Ja aivan jäätävä tarve päästä syksyn kiertueen keikoille. Ja levy soi autossa joka ikisellä kahden minuutinkin matkalla. Hu!