perjantai 27. maaliskuuta 2020

Herra Ylppö & EX / Shamrock, Vantaa / 28.2.2020




Keikkaraporttia neljän viikon takaa. Maailmassa on tapahtunut aika hurjia juttuja sittemmin, ja mahtavasti startannut kiertue joutui tauolle ensimmäisen kahden viikonlopun jälkeen. Mutta nyt paluu Vantaalle.

Olen luvannut olla paljastamatta tarkkaa settilistaa, jotta kiertueen käynnistyessä uudelleen kuulijat saisivat kokea ne kaikki mahtavat yllättävät hetket, noh, yllättävinä hetkinä. Tokihan tässä välissä saattaa tulla muutoksia, eli yllättyä saatan vielä itsekin, kuka tietää!

Vantaan keikka alkoi Herra Ylppö & Ihmiset -kappaleella, joka kuuluu aivan omiin suosikkeihini. Kappale keikan avaajana toi elokuvamaisen tunnelman, toimien tarinan alkupuheena ja esitellen tarinan kertojan. Sen jälkeen lähdettiinkin lentoon. Miten tästä selviää uudelta Lovi-albumilta tuntui livenä tajunnan räjäyttävältä. Kertosäe potki käsittämättömällä teholla. Olin etukäteen miettinyt, että miten EX:n keikalla "kuuluu olla", musiikin ollessa niin paljon kevyempää kuin Ihmisten, saati Maj Karman. Voiko riehua vai mitä hä. Tulipahan selville jo tässä vaiheessa keikkaa, että EX:n keikalla voi riehua. Kaikki hyvin, olo tuntui hyvin kotoisalta.

Olin ennen Vantaan keikkaa ehtinyt kuunnella levyn läpi vain muutamia kertoja, mutta se ei haitannut livekokemusta millään tapaa. Biiseihin tuli uusia ulottuvuuksia livenä, kuten etukäteen arvelinkin. Liven jälkeen levystä olen saanut jotenkin paljon enemmän irti. Mulle käy silti usein näin.

Vantaan setti sisälsi Lovin kappaleiden lisäksi viisi Ihmisten biisiä, jotka oli sovitettu EX:lle sopivaan muotoon. Etenkin kahden biisin kohdalla huusimme riemusta. Aivan nerokasta työtä!

Keikalla oli todella ihana tunnelma. Ylppö hymyili taukoamatta, yleisö otti kappaleet innolla vastaan ja oli täysillä mukana. Hamidin soitto nostettiin ansaitusti esille ja keikan lopuksi kuultu Millaista on vapaus olisi saanut jatkua ikuisesti.

Seuranani keikalla olivat ihanat Karmaperheen naiset, joiden kanssa oli otettava kunnon ryhmähalaus Suomen naiset -kappaleen aikana. Olette niin tärkeitä.

Lovi-kiertueen avauskeikka oli siis ehdottomasti menestys. Keikalta jäi mieleen lukuisia upeita hetkiä.
Sitten kun tää kiertue saadaan uudelleen käyntiin niin tulkaa kaikki mukaan!