torstai 25. huhtikuuta 2019

Kotiteollisuus / Wanha Mestari / Kauhajoki


Ja vuoden eka Kotiteollisuus Kauhajoella. Pohdin ja arvoin, mutta pienellä puskemisella lähdin. Vähän jännitti ajatus pääsiäispyhiä edeltävästä Kotiteollisuuden baarikeikasta pohojanmaalla yksikseen, mutta mikäpä siinä sitten. Keikkapaikka oli paikkana tosi jees ja keikkaa edeltänyt musiikki oli oikein kohdillaan. Lava taas oli liian leveä ja sen edessä oli outo askelma, jonka päällä eturivi lopulta seisoi. Itse pidin itsestäänselvänä, että sille ei nousta, jotta muutkin jotain näkisivät, mutta olin yksin mielipiteeni kanssa eikä siinä sitten auttanut kuin kiivetä perässä portaalle. Tuo asetelma aiheutti sitä, että porukkaa yritti läpi keikan päästä portaalle. Encoren kohdalla ryysis olikin sitten jo sitä luokkaa, että sai pelätä raajojensa ja sisäelintensä puolesta.

Setti oli superjees. Kauhajoelle ajaessa toivoin, että bändi soittaisi Varjoihmiset sen ajankohtaisuuden vuoksi ja niinhän ne soitti. Lisäksi oli huippua kuulla Kädessäni, Laulu kuolleille, Kultalusikka, Tuonelan koivut, Veri valuu maahan ja Yö päivää keinuttaa. Mietinkin, että treenaavatkohan nuo pääsiäisen keikoilla jo vähän Circuksen spessukeikkaa varten ja ehkäpä vähän treenasivat.

Maj Karma / Stadium Live Club, Kokemäki / 30.3.2019



Vuoden eka Maj Karma. Bändille vuoden toka, mutta eka tällä uudella setillä. Ei luoja mikä intensiteetti Satiinisydämessä oli! Aivan mieletöntä. Tuhat huutomerkkiä. Muutenkin kaikki kuulosti tuoreelta ja hienolta. Hyvin oli treenattu ja tunnelma oli kohdillaan. Ylpöllä oli kait joku tauti, mutta mistään sitä ei huomannut, laulut meni nappiin.

Seuranani olivat ihanat Karmaperheen jäsenet. Ensimmäinen keikkani Kokemäellä. Harmillisesti niitä tuskin tulee kauheasti lisää, sillä Stadium Live Club sulki ovensa tämän keikan jälkeen. Omistaja kertoi Maj Karman olleen paikan ensimmäinen esiintyjä ja nyt viimeinen. Lämmin kiitos siitä, että tämä keikka nyt järjestettiin korvaamaan helmikuussa Kuritun käsivamman vuoksi peruuntunut. Puitteet olivat kaikin puolin miellyttävät loistavalle livekeikalle. 

Mokoma / Virgin Oil, Helsinki / 15.3.2019


Toivoin ennen keikkaa tosi kovasti, että keikalla kuultaisi Hirtehinen, Kesytä perkeleet ja Erhe. Hyvin kävi. Tämä oli itse asiassa ihan ensimmäinen Mokoman klubikeikkani, sillä aiemmat keikat ovat olleet festareilla ja jäähallissa. Fiilis oli oikein mainio ja tunnelma kodikkaan lämmin. Näissä kemuissa kelpasi juhlistaa omaa vanhenemista.
Päähän keikalta jäi erittäin tehokkaasti soimaan Mutta minulta puuttuisi rakkaus, joka herättää joka kuuntelukerralla paljon (ristiriitaisiakin) tunteita.

Keikalla kuultiin:


Hirtehinen
Pohja on nähty
Kuu saa valtansa auringolta
Valapatto
Erhe
Lunnaat
Pahaa verta
Hei hei heinäkuu
Linnut eivät enää laula
Sydänjuuret
Mutta minulta puuttuisi rakkaus
Kuollut, kuolleempi, kuollein
Sinne missä aamu sarastaa
Nujerra ihminen
Punainen kukko
Tahdon ihmeet takaisin
Kesytä perkeleet