tiistai 10. kesäkuuta 2014

South Park / Tampere / 6.6.2014

Festarikausi avattu.
South Park -festari järjestettiin ensimmäistä kertaa, paikkana Tampereen Eteläpuisto. Järjestelyistä ei mitään valitettavaa. Alueelle oli helppo kulku, kojuja sopiva määrä, anniskelualue- ja ruokapuoli ok jne. Vettä satoi alkuillasta aivan kaatamalla, mutta siihen ei järjestäjillä oikein ole vaikuttamismahdollisuuksia. Ja onneksi oli lämmin kuitenkin.

Alunperin näytti vähän epävarmalta ehdinkö Doom Unitin keikalle. Olin asiasta vähän murheissani, koska illan esiintyjistä nimenomaan DU oli se, jonka halusin nähdä. Ihan keikan alkuun ei ehditty, mutta monta biisiä ehdittiin onnekseni kuulemaan. Hyvä fiilis jäi. Sparzanzan basisti kävi vierailemassa yhdessä biisissä, joka toi omaa lisäpotkuaan keikkaan.


Doom Unitin jälkeen vuorossa tosiaan oli Sparzanza. Bändi heitti energisen keikan, jolla kuultiin myös viimevuosien radiohitit The Fallen Ones ja Temple of the Red-Eyed Pigs.

Festareille tuli lähdettyä ensisijaisesti ystävän toiveesta päästä kuulemaan mahdollisimman monta Sonata Arctican keikkaa tämän kesän aikana. Niinpä sitä sitten löysin itseni tokarivistä Sonatan keikalta. En ihmeemmin välitä kyseisen yhtyeen tuotannosta, mutta keikkakokemus sinällään ihan positiivinen. Yleisö ainakin oli innoissaan ja hyvin mukana ja bändillä hyvä energia ja esiintyminen. Okei, Tonyn itsensähalailut keikan lopussa menivät vähän yli, mutta vetoaahan moinen varmasti etenkin nuorempaan fanikansaan mainiosti. Ystävän kehotuksesta todettakoon vielä, että yhtyeen paras jäsen on tietenkin keytaristi, joka oli liikaa sumussa, mutta muuten lähes täydellinen.