lauantai 27. lokakuuta 2012

Scars On Broadway

Kuulin yöllä kotiinajaessani radiosta kappaleen, joka meni heti parhaat ikinä kuulemani kappaleet top 100 -listalle. Kyseessä oli Scars On Broadwayn kappale They Say. Tänään pääsin sitten googlettelemaan, että mikä yhtye tässä onkaan kyseessä. Scars On Broadway on System Of A Downin laulaja/kitaristi Daron Malakianin "sivuprojekti"; Soadin lomaillessa 2006-2011 oli Daronilla tämä yhtye, jolta ilmestyi nimikkolevy vuonna 2008.

Levy löytyy kätevästi juutuupista, josta olen sen toki nyt kahlannut läpi. Aika tosi jees. Jos ei muuten kiinnosta tutustua niin ainakin tuo They Say kannattaa ehdottomasti kuunnella. Tosin todennäköisesti sen jälkeen käy kuten minulle ja haluaa kuunnella sitä muutakin tuotantoa. Ei kestä kiittää.

perjantai 26. lokakuuta 2012

Ei niitä omaksi saa.

Kotiteollisuus - Kivireki
Kotiteollisuus - Taivas tippuu
Stam1na - Puolikas ihminen
Mokoma - Punamultaa
Mokoma - Kuu saa valtansa auringolta
Mokoma - Uni saa tulla
Viikate - Ah ahtaita aikoja

tiistai 23. lokakuuta 2012

PMMP / Bar Kino / 18.10.

Olen nähnyt PMMP:n muutamia kertoja livenä tässä vuosien varrella. Viimeisin kerta vuonna 2009 Bar Kinossa. Siitä keikasta en kauheasti tykännyt, joskin kyse oli varmasti enemmän omasta fiiliksestä kuin bändin suorituksesta. Joka tapauksessa nyt kolme vuotta myöhemmin mietitytti leimaako tuo kokemus tämänvuotista ja jos niin minkä verran.

Ei yhtään. Naiset olivat aivan huippuja, keikka oli pitkä ja loistava. Olin lähes eturivissä hakemassa fiilistä, se oli hyvä ratkaisu. Oli erittäin kotoisa ja hyvä fiilis koko keikan ajan. Uutta levyä en vielä omista, joten sen biisit eivät olleet kaikki entuudestaan tuttuja, mutta sepä ei haitannut mitään ja ne biisit olivat jopa positiivisia yllätyksiä. Tykkäsin niistä kaikista.

Ihanaa energiaa, aitoa [tai ainakin hyvin aidonnäköistä] viihtyvyyttä lavalla, pitkä monipuolinen setti. Ja todella hyvin laulettu. Miksaaja oli kuulemma ekaa iltaa hommissa, terveisiä hänelle vaan, hienosti hoidettu ainakin yleisön kannalta. Laadukasta, muttei ylisiloteltua.

Keikalla kuultiin ainakin:
Korkeasaari
Heliumpallo
Matkalaulu
Rakkaalleni
Jeesus ei tule oletko valmis
Matoja
Lapsuus loppui
Kovemmat kädet
Kesäkaverit
Lautturi
Taiteilia
Pariterapiaa
Joku raja
Tytöt
Koko show
Rusketusraidat
Päiväkoti

tiistai 16. lokakuuta 2012

Disco Ensemble / Bar Kino / 12.10.

Enpä ole Kinossa nähnyt ikinä ennen sellaista meininkiä kuin nyt. Jo ensimmäisen biisin aikana porukka pisti senpäiväisen moshpitin pystyyn, että välillä mietitytti selviävätkö kaikki keikasta hengissä. Taaemmaksi tai sivummalle siirtyminen ei luonnollisesti kuitenkaan ollut vaihtoehto.

Meno säilyi samanlaisena läpi keikan. Hetkellistä rauhoittumista muutaman hitaampitempoisen biisin kohdalla, mutta muuten touhu oli yhtä hyppimistä ja tönimistä, hyvässä hengessä kuitenkin. Eipä siihen tarvinut järjestyksenvalvojankaan puuttua. Pitkä ja intensiivinen keikka.

Tästäkin siis selvittiin ilman murtumia ja suurempia ruhjeita. Olkapää vaati pientä lääkintää seuraavana päivänä, mutta se nyt on lähinnä merkki siitä, että on ollut hauskaa.

Keikalta mieleen jäivät erityisesti vedot White Flag For Peace ja Second Soul.